Featured, nieuws

Opnieuw Bib Gourmand voor Suzie’s & Van Aken!

Vr 28 mei 2021, 6:00

In maart van dit jaar maakte Michelin de Nederlandse Bib Gourmands bekend, en tot grote vreugde van Suzanne van Haaster en Tom van Aken staat hun restaurant, Suzie’s & Van Aken in Oegstgeest, ook in 2021 in dè gids.

Suzie’s en Van Aken is dit jaar één van de 117 Nederlandse restaurants met een Bib Gourmand. Dit betekent dat je er heerlijk eet ‘met een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier’. Vorig jaar waren dit overigens 133 restaurants.

Het restaurant van chef-kok Tom van Aken en zijn Suzanne van Haaster ging open in oktober 2017, en in het voorjaar van 2018 werd reeds Leiden Culinair gewonnen. Binnen een jaar stonden ze in de Gault et Millau en de Lekker500.

In 2020 kreeg Suzie’s en Van Aken de eerste ‘Bib’ uitgereikt, en dit jaar vielen ze, ondanks het rare coronajaar, opnieuw in de prijzen.

‘Ondanks corona’

Suzanne is er vol van. “Geweldig dat we opnieuw een Bib Gourmand mogen ontvangen. We hebben dit jaar heel hard gewerkt en alles gedaan om ons er niet door corona onder te laten krijgen. Samen zijn we er doorheen gekomen en hebben ondanks alles goed gedraaid. Super dat we dat als team op deze manier beloond zien. Nu maar hopen dat alles snel weer helemaal normaal wordt.”

Afgelopen donderdag, 27 mei, werd het Michelin-bordje langsgebracht en kon het ook echt bevestigd worden aan de gevel aan de Geversstraat. Een feestelijk Suzie’s & Van Aken-momentje dat hen door heel Oegstgeest van harte wordt gegund.

Gids

Het advies van de Michelin Gids: “De natuurlijke vibe van dit gezellig zaakje stelt u meteen op uw gemak. En dan zeker wanneer de joviale Suzanne aan tafel komt en uitpakt met goed wijn- en dessertadvies (ze heeft een taartenbedrijf). Chef Tom speelt dan weer met de nieuwste technieken. Zijn vele reizen, met een nadruk op Azië, kleuren het opwindend aanbod creativiteit en finesse.” https://guide.michelin.com/nl/nl/zuid-holland/oegstgeest/restaurant/suzie-s-en-van-aken


De Michelingids kent, als het om de keuken gaat, twee soorten onderscheidingen. De sterren kennen we allemaal. Voor het niveau daar net onder zijn er de Bib Gourmands. ‘Bib’ staat voor Bibendum, het zeer bekende Michelin-bandenmannetje.
De Bib Gourmand is een onderscheiding voor een restaurant dat een prima menu serveert voor een vastgestelde maximale prijs. Met andere woorden: een restaurant dat een menu aanbiedt met een uitstekende prijs-kwaliteit.
Een restaurant komt in aanmerking voor een Bib Gourmand als een keuzemenu (van drie gangen) wordt aangeboden voor een maximale prijs van 39 euro (prijspeil 2021). Daar komt natuurlijk bij dat de Michelin-inspecteur bij zijn of haar bezoek aan het restaurant het keuzemenu heel erg lekker moet vinden en tot de conclusie komen dat het een uitstekende verhouding heeft tussen de prijs en de kwaliteit.

(Willemien Timmers)